Turer

Salen Hornorkester har hatt en rekke utenlandsturer hvor vi har besøkt forskjellige menigheter. Slike turer gir mange gode minner som man husker resten av livet. Orkesteret har vært blant annet i Tyskland, Polen, Russland, Island, Bulgaria og Tsjekkia.

Selve høydepunket for turene var nok orkesterets 30-års jubileums til Israel i 1996. Turen var en rundreise i det hellige land hvor vi fikk oppleve å spille bl.a. på et gammelt romersk amfiteater som lå ut mot Middelhavet. Vi fikk også gleden av å ha tre utendørs konserter, en på Oljeberget, en i gågaten i Jerusalem og en i Natahania. Folk stimlet sammen av begeistring over å høre musikk fra et Brass band. Ekstra hyggelig var det når vi spilte kjente Israelske melodier som; Jerusalem en stad av gull og Hava Nagila. Folk hoppet og danset av begeistring og stemningen var til å ta og føle på. Det var tydelig at Brass Band musikk ikke var dagligdags i Israel.

I påsken 2006 arrangerte orkesteret en ny jubileumstur. Denne gangen gikk turen til Berlin, Dresden og Praha. Turen inneholdt mange rike og fine opplevelser som føyer seg inn i rekken av mange gode minner.